top of page

OVERJules

Jules van de Loo studeerde saxofoon aan de conservatorium van Tilburg en Amsterdam bij Jean Pennings en Arno Bornkamp. In 2005 studeerde hij Cum Laude af met een 9,5. De jury waardeerde zijn overtuigingskracht als performer en identiteit als ras musicus. Hij volgde door de jaren heen verschillende masterclasses bij o.a. Johan van de Linden, Jean Denis Michat, Steven Mauk en Claude Delangle.

 

Naast zijn studie heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende orkesten en ensembles zoals het Ricciotti Ensemble, het Nationaal Jeugd Orkest, de militaire orkesten van de land- en luchtmacht en het Rundfunk Blasorchester Leipzig. Hierdoor kreeg hij de kans om geregeld binnen- en buitenlandse concerten te verzorgen en opnames te maken voor CD’s en radio 4.

 

In 2009 is Jules afgestudeerd voor Harmonie en Fanfare directie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij docent Hardy Mertens. Hij volgde Masterclasses bij Jan Cober, Tijmen Botma, Alex Schillings en Arie Stolk, Mike Schäperclaus en Jasper Staps.

 

Als dirigent is hij werkzaam bij  het Gerwens Muziek Korps te Gerwen en Muziekvereniging Prinses Juliana te Moergestel.

Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld als een duizendpoot in de creatieve sector. Naast zijn activiteiten als saxofonist en dirigent is hij actief als productieleider bij kamerorkest Kamerata Zuid en saxofoondocent bij MDT te Hilvarenbeek.

 

 

bottom of page