Biografie

Jules van de Loo studeerde saxofoon aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam bij Jean Pennings en Arno Bornkamp. In 2005 studeerde hij Cum Laude af met een 9,5. De jury waardeerde zijn overtuigingskracht als performer en identiteit als ras musicus. Hij volgde door de jaren heen verschillende masterclasses bij o.a. Johan van de Linden, Jean Denis Michat, Steven Mauk en Claude Delangle.

 

Naast zijn studie heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende orkesten en ensembles zoals het Ricciotti Ensemble, het Nationaal Jeugd Orkest, de militaire orkesten van de land- en luchtmacht en het Rundfunk Blasorchester Leipzig. Hierdoor kreeg hij de kans om geregeld binnen- en buitenlandse concerten te verzorgen en opnames te maken voor CD’s en radio 4.

 

Als solist brengt hij de pareltjes van het saxofoonrepertoire ten gehore, zowel met orkest als met zijn zus Kathelijn van de Loo op piano.

 

In 2009 is Jules afgestudeerd voor Harmonie en Fanfare directie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij docent Hardy Mertens. Hij volgde Masterclasses bij Jan Cober, Tijmen Botma, Alex Schillings en Arie Stolk, Mike Schäperclaus en Jasper Staps.

Als dirigent is hij werkzaam bij  Harmonie Concordia te Reusel en Harmonie Prinses Juliana te Moergestel.

 

Jules is als saxofoondocent verbonden aan het DMT Collectief Hilvarenbeek en het Muziekcollectief Reusel.

In de zomer van 2019 dirigeert Jules het Zomerorkest Nederland.